Beweegplezier

KiWi vindt het belangrijk dat kinderen bewegen.

Bij KiWi wordt elke dag bewogen, zowel binnen als buiten. Dit bewegen gaat spelenderwijs. Ook gaat KiWi elke dag met de kinderen naar buiten. Daarnaast wil KiWi bewust extra aandacht geven aan beweegplezier.

De grootste motorische ontwikkeling vindt plaats tussen de 2 en 6 jaar. Als je vanaf 2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Wat houdt onze 12 weekse gezond beweegplezier programma voor kinderen van 3 jaar in?
Van vangen tot, gooien, rollen, springen, klimmen en klauteren,  balanceren en bewegingsactiviteiten op muziek, zijn de 6 essentiële vaardigheden van een kind van 3 jaar die ze bij ons  in een leuke en enthousiaste omgeving leren. We bouwen in dit programma aan zelfvertrouwen en ontwikkelen motorische en sociale vaardigheden als luisteren, koers bepalen en omgaan met groepsgenootjes. Het kind maakt langere zinnen en praat duidelijker door de sociale vaardigheden wat wij van ze vragen door middel van samen gezond bewegen en samenwerken. De lessen zitten boordevol met motorische en sociale  activiteiten en variatie zodat de kinderen steeds gemotiveerd bij de les blijven. 

Voor wie?
Voor alle kinderen die al bij KiWi zijn tussen 3 en 4 jaar.

Hoe werkt het?

  • Eenmaal per week wordt beweegplezier gegeven.
  • Beweegplezier duurt ongeveer 30 minuten en is van 9.00 tot 9.30 uur.
  • Er wordt bewogen in makkelijk zittende kleding en op blote voeten (eventueel kunt u gymschoentjes meegeven).
  • De eerste weken beginnen we met, rollen, balanceren en springen.

  Alle voordelen op een rij:

  • Uw kind leert bewegen met plezier (motorische ontwikkeling).
  • Uw kind leert samen met andere kinderen te bewegen (sociale ontwikkeling).
  • Uw kind leert zelfredzaamheid en zelfregulering (mentale ontwikkeling).
  • Uw kind krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Uw kind leert dat bewegen goed en gezond is.
  • Goede doorstroom van beweegplezier naar de sport en spel BSO De Wombats.

Het laatste nieuws

Een mooi certificaat voor Esmee Veendorp. Esmee gefeliciteerd met je certificaat om mee te mogen lesgeven binnen het programma (onder meer voor het Nijntje beweegdiploma) van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.
 
    Lees het hele bericht

KiWi is op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilliger die kan rijden op de bus en auto om kinderen van school op te halen. Vrijwilliger voor het tuinonderhoud en vrijwilligers voor de diverse BSO's in Winschoten, Finsterwolde en Oude Pekela. Voor meer informatie zie onderstaande link. http://www.kinderopvangwinschoten.nl/downloads/1426-vrijwilligers%20vacature%20Kinderopvang%20KiWi.pdf#zoom=100
 
    Lees het hele bericht
Gistermiddag zijn de BSO kinderen naar kwekerij Smit in Sappemeer geweest. Ze mochten een kijkje nemen in de kas en ook zelf met de handjes in de aarde. Bedankt papa van Jonathan en Tristan voor de organisatie.
 
    Lees het hele bericht

Een greep uit onze foto's

Wilt u nog meer foto's zien? Klik hier