Nieuw!: bekijk ons YouTube kanaal voor de leukste filmpjes

Bekijk direct!

Locaties

KiWi verzorgt buitenschoolse opvang (BSO) op de volgende locaties:

Gemeente Oldambt:

 • De BSO de Pandabeer is gehuisvest bij kinderopvang KiWi in Winschoten (van 4 - 7 jaar)
 • De BSO de Gorilla's is gehuisvest bij kinderopvang KiWi in Winschoten (van 7 - 12 jaar)
 • De BSO de Spetters is gehuisvest bij de O.B.S. de Waterlelie in Winschoten (van 4 - 12 jaar) 
 • De BSO de Wombats is gehuisvest bij de voetbalvereniging BATO in Winschoten. (van 4 - 12 jaar)
 • De BSO de Kokmeeuwen is gehuisvest in onderwijszorgcentrum De Stuwe in Winschoten (van 6 - 12 jaar)
 • De BSO de Boomklevers is gehuisvest in Kindcentrum De Beukenlaan in Winschoten (van 4 - 12 jaar)
 • De BSO de Lepelaars is gehuisvest in Kindcentrum De Kleine Dollard in Winschoten (van 4 - 12 jaar)
 • De BSO de Tuimelaars is gehuisvest in Kindcentrum De Tweemaster in Winschoten (van 4 - 12 jaar)
 • De BSO de Flamingo's is gehuisvest in Kindcentrum De Bouwsteen in Finsterwolde (van 4 - 12 jaar)
 • De BSO de Struisvogels is gehuisvest in Kindcentrum De Zwerm in Scheemda (van 4 - 12 jaar)
 • Voorschoolse opvang, Winschoten en Scheemda (van 4 - 12 jaar)

Gemeente Westerwolde:

 • BSO de Bosuilen is gehuisvest in Kindcentrum De Driesprong in Vriescheloo (van 4 - 12 jaar)
 • BSO Robbedoes is gehuisvest in MFA Het Aambeeld in Vlagtwedde (van 4 - 12 jaar)
 • BSO Ratjetoe is gehuisvest in het St. Luciahuis in Ter Apel (van 4 - 12 jaar)
 • Voorschoolse opvang, Ter Apel en Vlagtwedde (van 4 - 12 jaar)

Gemeente Pekela:

 • De BSO de Leeuwen is gehuisvest in Kindcentrum Feiko Clock in Oude Pekela (van 4 - 12 jaar)

BSO de Pandabeer
De Pandabeer beschikt over een grote groepsruimte. Er zijn verschillende speelhoeken waar uw kind zich lekker kan terugtrekken, zoals een lees- en hanghoek, een bouwhoek en een knutseltafel. Daarnaast maakt de BSO gebruik van de keuken om lekkere en gezonde hapjes klaar te maken.
Op de ruime buitenspeelplaats kunnen de kinderen met skelters rijden, tafeltennissen, schommelen, met de bal spelen en ’s zomers lekker op het gras of op een bankje zitten. Pedagogisch medewerkers van de BSO zijn altijd aanwezig bij het buitenspelen. Bij minder goed weer leven de kinderen zich uit in de grote binnenzandbak bij de entree.

BSO De Gorilla's
KiWi heeft een aparte groepsruimte ingericht voor de oudste kinderen van 7 tot en met 12 jaar. De groep heet de Gorilla’s. Deze naam is door de kinderen bedacht. De Gorilla’s is de groep voor de oudste kinderen. Op deze leeftijd krijgen kinderen andere behoeftes en vinden ze het leuker om met kinderen van dezelfde leeftijd om te gaan. Met de kinderen is de ruimte ingericht en gezellig gemaakt. Een pedagogisch medewerker met veel interesse in deze leeftijdsgroep begeleidt deze groep samen met een stagiaire.

BSO de Spetters
BSO de Spetters is gehuisvest in de Zuiderpoort bij basisschool de Waterlelie in Winschoten. In dit pand zijn ook de Taaltrein en een peuterspeelzaal gehuisvest. De BSO maakt veel gebruik van het gezamenlijke speel- en gymlokaal. De groepsruimte is direct grenzend aan de grote buitenspeelplaats met speelobjecten. De pedagogisch medewerkers wachten de kinderen op het schoolplein op.

Sport en Spel BSO De Wombats
KiWi vindt het belangrijk dat kinderen sporten, bewegen en spelen. De voetbalvereniging BATO en KiWi zijn een samenwerking gestart. Wij bieden een Sport en Spel BSO aan, onder leiding van pedagogisch medewerkers van KiWi, in combinatie met clinics van diverse sportverenigingen op de BATO sportvelden. Voor de sport en spel BSO worden geen extra kosten berekend.

Kook BSO de Kokmeeuwen
BSO de Kokmeeuwen is gehuisvest in onderwijszorgcentrum De Stuwe en is open op maandag, dinsdag en donderdagmiddag. In de school bevindt zich een keuken met 16 werkplekken. In de kantine aansluitend aan de keuken is onze centrale tafel te vinden waar de middag gestart wordt. In de kantine zelf is ook nog een hoek ingericht met banken en stoelen waar kinderen zich even rustig kunnen terug trekken. Rondom de school  zijn diverse uitdagende speelterreinen. Ook kunnen we gebruik maken van de moestuin.

BSO de Boomklevers
BSO de Boomklevers is gehuisvest in Kindcentrum De Beukenlaan in Winschoten en is open op alle schooldagen. In de school bevindt zich een groepsruimte met verschillende speelhoeken, een aparte speelzaal en een grote ontmoetingsruimte. Rondom de school is een groot speelplein met zandbak, speeltoestellen en groen.

BSO de Lepelaars
BSO De Lepelaars is gehuisvest in Kindcentrum De Kleine Dollard en biedt buitenschoolse opvang aan voor kinderen van dit Kindcentrum en van CBS De Vossenburcht. CBS De Vossenburcht staat direct naast Kindcentrum De Kleine Dollard. De kinderen van De Vossenburcht worden lopend opgehaald door een pedagogisch medewerker. BSO De Lepelaars is open op maandag, dinsdag en donderdagmiddag en maakt gebruik van een prachtig speel- leer en ontwikkelplein in de school. Ook vinden we het belangrijk om zowel binnen als buiten lichamelijk actief te zijn en veel te bewegen. Binnen maken we gebruik van het speellokaal om spelletjes te doen en buiten zijn er meerdere goed afgeschermde pleinen en is er een tuin waar genoeg te beleven is voor de kinderen.

BSO de Tuimelaars
BSO De Tuimelaars is gehuisvest in Kindcentrum De Tweemaster en is open op alle schooldagen. BSO De Tuimelaars maakt gebruik van de ontmoetingsruimte om te spelen. Deze ruimte is centraal gelegen in de school. Ook vinden we het belangrijk om zowel binnen als buiten lichamelijk actief te zijn en veel te bewegen. Binnen maken we gebruik van het speellokaal om spelletjes te doen en buiten zijn er meerdere goed afgeschermde pleinen met onder andere een pannakooi.

BSO de Flamingo’s
BSO de Flamingo’s is gehuisvest in Kindcentrum De Bouwsteen in Finsterwolde en is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmiddag. In de school bevindt zich een ruime groepsruimte met verschillende speelhoeken en een mooie aparte speel/gymruimte. Ook is er een bibliotheek in de school, die elke dag tot 17.30 uur open is. Rondom de school bevindt zich een groot speelplein met zandbak en een pannakooi. Aan de overzijde van de school liggen de sportvelden waar we ook gebruik van maken, evenals de sporthal, het zwembad en het natuurterrein. De kinderen van de school in Beerta maken ook gebruik van de BSO en worden door een KiWi medewerker opgehaald.

BSO de Struisvogels
BSO de Struisvogels is gehuisvest in OBS Jaarfke in Scheemda en is open op maandag, dinsdag en donderdagmiddag. In de school bevindt zich een groepsruimte met verschillende speelhoeken en een aparte speelzaal. In de school bevindt zich ook een computerlokaal waar we gebruik van mogen maken. Rondom de school is een groot speelplein met zandbak en speeltoestellen. 

BSO de Leeuwen
BSO de Leeuwen is gehuisvest in de OBS Feiko Clockschool in Oude Pekela en is open op alle schooldagen. In de school bevindt zich een groepsruimte met verschillende speelhoeken en een aparte speelzaal. In de school bevindt zich nog een handvaardigheid- en computerlokaal. Rondom de school bevindt zich een groot speelplein met zandbak en speeltoestellen. Aan de zijkant van de school is een groot grasveld. In het multi functionele gebouw naast de school bevindt zich de bibliotheek.

BSO de Bosuilen
BSO de Bosuilen is gehuisvest in samenwerkingsschool de Driesprong in Vriescheloo. In de school bevindt zich een groepsruimte met verschillende speelhoeken  en een aparte ontmoetingsruimte en een keukentje.  Rondom de school bevindt zich veel natuur. De omgeving is natuurlijk  en is niet begrensd met hekwerken. De kinderen kunnen direct de natuur inlopen. Met de kinderen worden afspraken gemaakt hoever ze vrij mogen spelen. Deze afspraken passen bij de afspraken die op school gelden. Op deze BSO  ben je veel buiten en kun en mag je vies worden. Het is dan ook aan te raden om speelkleding en speelschoenen/ laarzen aan te doen of mee te geven en in de winter warme kleding om de hele middag buiten door te brengen.

BSO Robbedoes
De groep voor Buitenschoolse opvang Robbedoes heeft een ruimte binnen de MFA ‘t Aambeeld te Vlagtwedde.
Kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen bij Robbedoes terecht na schooltijd en in de schoolvakanties. Drinken en fruit eten doen de kinderen samen. Ze kunnen zelf kiezen waar ze mee willen spelen en er zijn elke dag activiteiten waar ze aan mee kunnen doen. Dit zijn bijvoorbeeld knutselactiviteiten zoals, knippen, plakken en verven, maar ook spelletjes voor binnen en buiten, hutten bouwen, muziek maken, verkleden, sporten of koken. Ook worden diverse activiteiten georganiseerd in de sporthal in de MFA.
De kinderen die Robbedoes bezoeken worden door de pedagogisch medewerkers van school gehaald. Voor kinderen uit de dorpen Bourtange, Jipsinghuizen en Sellingen rijdt een bus die de kinderen van school naar Robbedoes brengt.

BSO Ratjetoe
BSO Ratjetoe is gevestigd in het St. Luciahuis, een oorspronkelijk zusterhuis aan de Kapelweg in Ter Apel.
Ratjetoe kent twee basisruimtes; één boven en één beneden. In deze ruimtes verzamelen de kinderen zich met de pedagogisch medewerkers om gezamenlijk de middag te starten. Er wordt gezellig wat gedronken en besproken wat voor activiteiten de kinderen die dag willen doen. Zowel boven als beneden heeft de BSO een keuken met regelmatig een eigen kookactiviteit. 
De kinderen zich kunnen zich ook vermaken in het atelier (voor verschillende knutselactiviteiten met allerlei materialen als verf, hout, klei, karton enz.), in de kamer met matten en kussens om te ravotten, in de doe-ruimte voor bijvoorbeeld puzzels en een poppenhuis, in de bouwkamer met lego, knexx, treinbaan en in de computer/huiswerkruimte en de tv/tienerruimte met onder andere een WII spelcomputer en karaokeset. Er is ook voldoende buitenruimte met een timmerschuur, groot voetbalveld, zandbak, waterspeeltoestel en kleine (moes-)tuin.

Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, BSO de Spetters
Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, BSO de Kokmeeuwen
Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, BSO de Flamingo's
Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, BSO de Wombats
Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, BSO de Leeuwen
Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, BSO de Boomklevers
Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, BSO de Bosuilen
Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, BSO de Pandabeer en BSO de Gorilla's
Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, BSO Robbedoes
Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, BSO Ratjetoe
Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, BSO de Lepelaars
Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, BSO de Tuimelaars
Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, BSO de Struisvogels

Het laatste nieuws

In oktober is de nieuwe groep de Bengels gestart. Deze groep is een peutergroep voor 2 en 3 jarigen. Wij zijn te vinden op locatie Kiekeboe in het kindcentrum in Ter Apel. Onze visie en werkwijze is een combinatie van Piramide en Reggio. We werken met thema's en bieden de peuters een mogelijkheid tot het ontdekken van eigen kwaliteiten. Groetjes team de Bengels
 
    Lees het hele bericht
De Rakkertjes Een nieuw op te zetten groep voor kindercentrum Kiekeboe op Ter Apel. Wij werken vanuit de visie van Reggio en pikler. Kijken naar wat het kind kan ipv wat het kind nog niet kan, het competente kind. Gebruik makend van natuurlijke materialen en van de seizoenen. Oogsttijd vanaf September, verzamelen wij ingrediënten voor bv een heerlijke herfst soep. Hierbij een impressie van onze groep. Groetjes team van De Rakkertjes
 
    Lees het hele bericht
Vanaf begin oktober is de dreumesgroep Duimelot gestart. De kinderen van 1 tot 2 jaar hebben op Duimelot een uitdagende leef-en leeromgeving. De visie van Emmi Pikler vindt u terug op onze groep. Er kunnen nog meer dreumesen bij, neem gerust contact op voor meer informatie😀. Groetjes team Duimelot Ter Apel
 
    Lees het hele bericht

Een greep uit onze foto's

Wilt u nog meer foto's zien? Klik hier