Nieuw!: bekijk ons YouTube kanaal voor de leukste filmpjes

Bekijk direct!

Beweegplezier

KiWi vindt het belangrijk dat kinderen bewegen.

Bij KiWi wordt elke dag bewogen, zowel binnen als buiten. Dit bewegen gaat spelenderwijs. Ook gaat KiWi elke dag met de kinderen naar buiten. Daarnaast wil KiWi bewust extra aandacht geven aan beweegplezier.

De grootste motorische ontwikkeling vindt plaats tussen de 2 en 6 jaar. Als je vanaf 2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Wat houdt onze 12 weekse gezond beweegplezier programma voor kinderen van 3 jaar in?
Van vangen tot, gooien, rollen, springen, klimmen en klauteren,  balanceren en bewegingsactiviteiten op muziek, zijn de 6 essentiële vaardigheden van een kind van 3 jaar die ze bij ons  in een leuke en enthousiaste omgeving leren. We bouwen in dit programma aan zelfvertrouwen en ontwikkelen motorische en sociale vaardigheden als luisteren, koers bepalen en omgaan met groepsgenootjes. Het kind maakt langere zinnen en praat duidelijker door de sociale vaardigheden wat wij van ze vragen door middel van samen gezond bewegen en samenwerken. De lessen zitten boordevol met motorische en sociale  activiteiten en variatie zodat de kinderen steeds gemotiveerd bij de les blijven. 

Voor wie?
Voor alle kinderen die al bij KiWi zijn tussen 3 en 4 jaar.

Hoe werkt het?

  • Eenmaal per week wordt beweegplezier gegeven.
  • Beweegplezier duurt ongeveer 30 minuten.
  • Er wordt bewogen in makkelijk zittende kleding en op blote voeten (eventueel kunt u gymschoentjes meegeven).
  • De eerste weken beginnen we met, rollen, balanceren en springen.

  Alle voordelen op een rij:

  • Uw kind leert bewegen met plezier (motorische ontwikkeling).
  • Uw kind leert samen met andere kinderen te bewegen (sociale ontwikkeling).
  • Uw kind leert zelfredzaamheid en zelfregulering (mentale ontwikkeling).
  • Uw kind krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Uw kind leert dat bewegen goed en gezond is.
  • Goede doorstroom van beweegplezier naar de sport en spel BSO De Wombats.

Het laatste nieuws

Een inkijkje op de Zwerm.
 
    Lees het hele bericht
KiWi slaat haar vleugels uit en start per 17 augustus drie groepen in het prachtige, nieuwe kindcentrum De Zwerm in Scheemda samen met de scholen en peuterwerk.
 
    Lees het hele bericht
BSO De Leeuwen, @ Kindcentrum Feiko Clock, heeft een kleine metamorfose ondergaan,de muur is geverfd, er is nieuw speelgoed en er hangt kunst van de kinderen aan de wand. Wat is het gezellig geworden! En wat kun je er heerlijk spelen en plezier beleven. Fijn weekend allemaal!
 
    Lees het hele bericht

Een greep uit onze foto's

Wilt u nog meer foto's zien? Klik hier