Nieuw!: bekijk ons YouTube kanaal voor de leukste filmpjes

Bekijk direct!

Nieuws

Herfst 🍁op psg t'Hummelhoeske in Vlagtwedde. We kunnen heerlijk spelen en ontdekken met natuurlijke materialen, zoals schors, kastanjes, eikels, mais🌽🌽, dennenappels, takken en bladeren 🍃. Ook knutselen wij egeltjes en natuurlijk een lampion. Wij leren ook nieuwe liedjes en versjes. 🍂
 
Lees het hele bericht
 
PSG De Speeldoos Ter Apel Binnen bij de peuterspeelgroep De Speeldoos zitten wij weer in de beleving van het thema herfst. De peuters zijn druk bezig met het maken van een lampion en aan het oefenen met de Sint Maarten liedjes. Wist u dat wij binnen de peuterspeelgroep twee extra groepen zijn gestart. Bent u nieuwsgierig, dan kunt u altijd contact met ons opnemen of een kijkje nemen op onze website kinderopvang KiWi. Groetjes team De Speeldoos
 
Lees het hele bericht
 
In oktober is de nieuwe groep de Bengels gestart. Deze groep is een peutergroep voor 2 en 3 jarigen. Wij zijn te vinden op locatie Kiekeboe in het kindcentrum in Ter Apel. Onze visie en werkwijze is een combinatie van Piramide en Reggio. We werken met thema's en bieden de peuters een mogelijkheid tot het ontdekken van eigen kwaliteiten. Groetjes team de Bengels
 
Lees het hele bericht
 
De Rakkertjes Een nieuw op te zetten groep voor kindercentrum Kiekeboe op Ter Apel. Wij werken vanuit de visie van Reggio en pikler. Kijken naar wat het kind kan ipv wat het kind nog niet kan, het competente kind. Gebruik makend van natuurlijke materialen en van de seizoenen. Oogsttijd vanaf September, verzamelen wij ingrediënten voor bv een heerlijke herfst soep. Hierbij een impressie van onze groep. Groetjes team van De Rakkertjes
 
Lees het hele bericht
 
Vanaf begin oktober is de dreumesgroep Duimelot gestart. De kinderen van 1 tot 2 jaar hebben op Duimelot een uitdagende leef-en leeromgeving. De visie van Emmi Pikler vindt u terug op onze groep. Er kunnen nog meer dreumesen bij, neem gerust contact op voor meer informatie😀. Groetjes team Duimelot Ter Apel
 
Lees het hele bericht
 
Welkom op onze nieuwe babygoep Pinkelot. In een huiselijke omgeving krijgt iedere baby van 0 tot 1 jaar de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Wij werken volgens de visie van Emmi Pikler. Daarnaast zijn liefde, rust en warmte de belangrijkste ingrediënten op de groep. Bent u nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak voor een rondleiding met klantadvies van kinderopvang KiWi. Groetjes team Pinkelot
 
Lees het hele bericht
 
De schoolfotograaf 📸 is op Kindcentrum De Zwerm in Scheemda geweest afgelopen week. De peuters van De Stokstaartjes zijn ook op de foto gekomen! We hebben voordat de fotograaf kwam flink geoefend op onze mooiste glimlach 😄. Fijn weekend allemaal!
 
Lees het hele bericht
 
Peuterspeelgroep De Tijgers in Boven Pekela is van start 🐯! Gisteren kwamen de eerste 'tijgers' spelen op de groep. Ze hebben deze ochtend de groep kunnen ontdekken en we hebben elkaar leren kennen. We werden met een lief cadeau verwelkomd door alle kinderen van ODBS Theo Thijssen! We hebben het prachtige boek 'Ssssst.... tijger slaapt' gekregen. Een heel mooi boek over hoe vrienden van Tijger hem willen verrassen voor zijn verjaardag. De peuterspeelgroep heeft alle kinderen van school getrakteerd op kleurpotloodjes met ons mooie logo erop. We hebben een hele leuke eerste ochtend gehad op de groep en hebben er zin in om nog veel meer speeluurtjes te maken op PSG De Tijgers 🐯!
 
Lees het hele bericht
 
BSO De Flamingo’s in Finsterwolde is nu ook open op de woensdagmiddag. Wat fijn, zo’n lange middag, alle tijd om het bos in te gaan. Er is nog plek voor meer kinderen, van harte welkom 🦩
 
Lees het hele bericht
 
Een berichtje van peutergroep Ieniemienie in Vlagtwedde. Ze werken op de groep aan het thema herfst: We hebben een bos waar de kinderen blaadjes en kastanjes kunnen zoeken. In de leeshoek staat het boek Eendje in de regen centraal. En in de ontdek hoek woont Ploem de Pluimstaart. Deze eekhoorn komt soms ook even bij ons aan tafel om te vertellen over de kastanjes en de nootjes.
 
Lees het hele bericht
 
Bij het Hummelhofke hebben wij vandaag een hele gezellige eerste ochtend gehad op onze nieuwe locatie in OBS de Driesprong. We hebben eerst de dozen uitgepakt die alle kinderen hadden ingepakt voor de vakantie en daarna gingen we spelen. Op naar nog veel meer gezellige ochtenden!
 
Lees het hele bericht
 
Geen Huttendorp maar Expeditie Ratjetoe bij BSO Ratjetoe in Ter Apel! Wat hebben de kinderen genoten! Elke dag 2 teams, rood en groen. Elke dag fantastische namen voor ieder team; de Pannenkoeken, de Engeltjes, de Duiveltjes, de Woeste Rooien... En elke dag 1 winnaar van de "Expeditie Ratjetoe" bokaal. Hoogtepunt van deze week was natuurlijk de stormbaan die mede mogelijk gemaakt is door Westerwolde Balooning. De kinderen gingen letterlijk los in hun strijd om de bokaal. En toch hadden we ook een beetje nostalgie deze week. De kinderen konden met mini pallets toch ook nog wat hutten bouwen. Zo hebben we nu een mini dorpje in het voormalige moestuintje. Een super leuk gezicht. Expeditie Ratjetoe was in 1 woord geslaagd! En omdat u deze week niet als andere jaren even mee kon kijken, kunt u in ieder geval genieten van de foto-impressie.
 
Lees het hele bericht
 
Heerlijk griezelen op de BSO de Pandaberen en de Gorilla's in Winschoten met het thema Halloween deze herfstvakantie.
 
Lees het hele bericht
 
En met onze Springbuidelmuisjes gaan we het weekend in! Ook deze groep is sinds 17 augustus open op De Zwerm in Scheemda. Kindjes van 0-2 worden opgevangen in een fijne groepsruimte met materialen en meubilair geïnspireerd door de pedagogische visie van Emmi Pikler: we geven baby's en dreumesen het vertrouwen en de ruimte om te spelen en te ontdekken. We hebben al veel plezier gehad met elkaar. De kinderen zijn op ontdekkingsreis geweest en kwamen allerlei nieuw speelmateriaal tegen. De muziekinstrumenten en spiegelballen zijn een groot succes!
 
Lees het hele bericht
 
Vanaf 17 augustus is peutergroep De Stokstaartjes gestart in De Zwerm in Scheemda. Hier kunnen de peuters samen spelen, leren en ontdekken. We hebben dan ook veel plezier samen. Het is elke keer weer een feest als je bij De Stokstaartjes bent geweest 😀! Er kunnen nog meer Stokstaartjes bij, neem gerust contact op voor meer informatie!
 
Lees het hele bericht
 
Peuterspeelgroep De Tijgers op Daltonschool Theo Thijssen in Boven Pekela heeft plek voor nog meer tijgertjes om te komen spelen! Na de herfstvakantie is de groep open op woensdag- en vrijdagmorgen, maar we zouden het superleuk vinden om ook op andere dagdelen open te kunnen. Wil je meer informatie? Neem contact op met KiWi, we spreken je graag!
 
Lees het hele bericht
 
Het regent het regent de....... De Kuifpinguins in Winschoten kennen geen slecht weer. Heerlijk buiten in de regen.
 
Lees het hele bericht
 
De kinderen van BSO De Struisvogels hebben het erg naar hun zin in de nieuwe BSO ruimte in De Zwerm in Scheemda. Deze week zijn we bezig met de Kinderboekenweek, het thema is: 'En toen?'. We hebben mooie schilderijen gemaakt met verf en boekenleggers geknutseld. We vroegen de kinderen wat hun favouriete boek is en we hebben zo al heel veel leuke boeken voorbij zien komen! Samen lezen is leuk en leerzaam. En voor de kinderen een relax momentje om na de schooldag op een zitzak te poffen en helemaal op te gaan in een goed verhaal!
 
Lees het hele bericht
 
Yeaaaahhhhh!!!! Bijna herfstvakantie!!! We hebben een ontzettend leuk, actief, verrassend, uitdagend en gezellig vakantieprogramma. Op de foto zie je een tip van de sluier van wat we onder andere gaan doen. Het is een soort puzzelfotootje, dus raden maar wat voor spannends er op het programma staat. Het zou fijn zijn dat uw kind kleren en schoenen aankrijgt die vies mogen worden. Bij voorbaat dank namens het team Ratjetoe!
 
Lees het hele bericht
 
Landelijk hebben 1000 kinderen antwoord gegeven op de vraag: Hoe ziet jouw ideale school/BSO dag eruit? Buiten spelen stond boven aan! Waar kun je nu beter buiten spelen dan op bso de Bosuilen in Vriescheloo. Tako Rietveld (bekend van het jeugdjournaal) en zijn team nam voor Pact voor Kindcentra een kijkje op deze unieke plek. Hier mogen de kinderen vuurtje fikken, slootje springen en klimmen in de hoogste bomen. Deze echte bos bso is een unieke plek vaar de kinderen spelen in een uitdagende, inspirerende en betekenisvolle omgeving. We zijn trots dat we deze unieke BSO op SWS De Driesprong kunnen bieden! Plezier gegarandeerd!
 
Lees het hele bericht