Nieuw!: bekijk ons YouTube kanaal voor de leukste filmpjes

Bekijk direct!

Nieuws

Voorjaarsvakantie voor de noodopvang van BSO Ratjetoe in Ter Apel. Dat betekent een leuk gezellig programma voor de kinderen. Als thema hebben we "Ratjetoe gaat oud-Hollands!". We hebben de hele week door leuke knustels, stampotgerechten, lekkere baksels en oud-Hollandse spelletjes. Vandaag hebben de kinderen een papieren klompje gepimpt en hebben we buiten heerlijk gesjoeld, koek gehakt en blokken gegooid. We zijn dan niet met veel kinderen, maar ooohhh we hebben feest voor een grote groep! 🧡🇳🇱🧡🥳🧡🇳🇱🧡
 
Lees het hele bericht
 
De peuters van PSG 't Hummelhoeske in Vlagtwedde gaan verhuizen naar een nieuw lokaal. Gisteren en vandaag gingen ze als echte bouwers aan de slag en hebben ze meegeholpen om hun speelgoed te verhuizen.
 
Lees het hele bericht
 
Anders dan andere jaren in Ter Apel.....zo ook voor BSO Ratjetoe. Maar omdat wij van een positieve boost houden , hebben wij met de kinderen van de noodopvang BSO Ratjetoe er toch wat moois van kunnen brouwen. Wij willen meedingen in de huis- en tuinwedstrijd van de Kloosterwiekers!. Het begin van een mooi winters carnavalsweekend! Kloosterwiekers Alaaf!!!! 🥳🥳🎉🎉🎉🎉🎊🎊🎊🎊🎊🥳🥳🥳
 
Lees het hele bericht
 
PSG De Speeldoos, Ter Apel. De kinderen komen weer spelen en het weer is geweldig ❄☃️🌨 Binnen thema kleding 👖👕🧤🧣🎒🩴🧦 kunnen we al onze creativiteit kwijt. Volop genieten. 😀
 
Lees het hele bericht
 
Winterpret op KDV Kiekeboe Ter Apel met de Rakkers 🌨🌨. Zelf ontdekken wat sneeuw is, waarom is het zo koud? Ik wil geen handschoenen aan juf. Dat is goed. Juf, Ik heb koude handen, mag ik mijn handschoenen aan? 😀 , zelf ervaren, dat is het uitgangspunt van Reggio.
 
Lees het hele bericht
 
De Nationale Voorleesdagen zijn in volle gang, ook op de noodopvang @ Kindcentrum De Zwerm! Coco kan het en wij ook. Met veel plezier luisteren we naar het verhaal en bekijken we de mooie platen in het vertelkastje. We hebben Coco vogeltjes geknutseld en spelen het verhaal mee met onze Coco vingerpoppetjes. Plezier gegarandeerd!
 
Lees het hele bericht
 
Wat een leuke verrassing vanmorgen, het sneeuwt!!🌨 De peuters van KDV Kiekeboe de Rakkers en de Bengels hebben heerlijk buiten gespeeld met de slee, fietsjes en sneeuwballen gegooid. Ook hebben ze ontdekt dat sneeuw koud, glad, plakt en smelt.
 
Lees het hele bericht
 
Het sneeuwt ❄️☃️
 
Lees het hele bericht
 
🐬Bij BSO De Tuimelaars op Kindcentrum De Tweemaster in Winschoten gingen de kinderen op zoek naar Coco, in het kader van de #nationalevoorleesdagen. Ze leerde vliegen, maar dat viel niet mee! Het prentenboek 'Coco kan het! is een aanrader, verkozen tot het Prentenboek van 2021: Een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt.
 
Lees het hele bericht
 
Hoe werkt zwaartekracht precies? Als iets valt dan valt het naar beneden. Met een opdracht van Stichting Natuurwijs gingen de kinderen van BSO De Struisvogels in Scheemda met allerlei materialen een coole knikkerbaan maken om dit te testen. Door de zwaartekracht, de aantrekking van de aarde rollen alle knikkers naar beneden. Leerzaam en leuk! Een geslaagde activiteit!
 
Lees het hele bericht
 
De kinderen geven aan wat ze willen en wij gaan daarin mee. Het belangrijkste uitgangspunt hoe er bij KiWi met kinderen gewerkt wordt. KiWi waar elk kind zichzelf mag zijn.
 
Lees het hele bericht
 
Namens alle kinderen en collega's van kinderopvang KiWi, wensen wij u fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021.
 
Lees het hele bericht
 
We hebben vorige week een erg leuke Sinterklaas week gehad bij BSO de Tuimelaars🐬. De kinderen moesten allemaal opdrachten doen zoals dansen en een pepernootje eten en in ruil daarvoor mochten ze een kado uitpakken. 🎁Ook hebben we pepernoten gebakken deze week en natuurlijk opgegeten.🎊🎉 Afgelopen vrijdag sloten we deze gezellige week nog af met spelletjes op de BSO, want BSO de Tuimelaars is ook op de vrijdag open en sinds deze week zijn we ook begonnen met 5 dagen in de week VSO bij de Tuimelaars voor alle kinderen van O.B.S de Tweemaster. 🎊 Groetjes de Tuimelaars🐬
 
Lees het hele bericht
 
Sinterklaasviering gehouden bij BSO de Lepelaars op Kindcentrum De Kleine Dollard in Winschoten. Iedereen heeft zijn pieten diploma gehaald en schoentje gezet! Nu maar hopen dat de schoentjes ook gevuld worden 😉.
 
Lees het hele bericht
 
Peuterspeelgroep’ de Takjes’, de plek voor alle peuters uit de omgeving van Ter Apelkanaal / Ter Apel en omstreken. Kleinschalige peuteropvang samen onder één dak met de OBS ‘ De Klimop’. De Takjes staat voor ontmoeten,ervaren, ontdekken en ontwikkelen met vooral heel veel speel plezier! Op dit moment staat thema Sinterklaas centraal... zo spannend voor de kids: wat zou er in hun schoentje zitten??? Fijn Sinterklaasfeest allemaal!!
 
Lees het hele bericht
 
Wij Pietjes van de Wallabies zijn aan het werk, dan worden we fit en sterk. We zetten de stoelen aan de kant en stampen als een olifant. Ook maken we ons heel lang en we bewegen als een slang, daarna hurken we op de grond en springen we als kikkers in het rond. Dit is een dag van de peuterpiet hoe het er bij de Wallabies uit ziet.
 
Lees het hele bericht
 
BSO Robbedoes gaat vanaf volgende week gebruik maken van het Jongerencentrum Be There. Een prachtige plek voor de oudere BSO kinderen en welke meer uitdaging biedt. Afgelopen week hebben de bso-ers free running gedaan in de sporthal, een groot succes! En.....hebben we zoals overal , Sinterklaas weer in huis gehaald met de allerleukste Sint activiteiten!! Fijn Sinterklaasfeest voor iedereen!
 
Lees het hele bericht
 
Op BSO Ratjetoe in Ter Apel hadden wij afgelopen weken thema muziek! Er zijn gitaren gemaakt en er was een ‘Percussie’ workshop! 🎵🥁🎸
 
Lees het hele bericht
 
De kinderen van de Kuifpinguins in Winschoten hadden een digitaal samenzijn met twee pietjes. Ze hebben enorm genoten.
 
Lees het hele bericht
 
Onderwijs en opvang, BSO de Bosuilen in Vriescheloo, werken intensief samen om van elke dag een geweldige speel, leer en ontdek je talenten dag te maken en dat in een prachtige, natuurlijke omgeving.
 
Lees het hele bericht